Cheese Cup Cake
Bahan-bahan:
Bahan A
3 biji kuning telur
3 biji putih telur
180 gm gula
Secubit garam
Bahan B
1/4 sudu teh esen vanila
Bahan C
165 gm tepung
1 sudu teh baking powder
Bahan D
60 gm susu segar
65 gm Cheddar cheese-parut
Bahan E
70 gm minyak jagung
Hiasan- parutan Cheddar cheese
Cara-cara:
~Pukul bahan a sehingga kembang. Kemudian masukkan bahan B dan pukul sebati.
~Kaup dan balikkan bahan C dan kacau lagi hingga sebati.
~Sementara itu, masakkan bahan D sehingga keju cair.
~Kemudian masukkan bahan D dan E ke dalam adunan bahan A,B dan C tadi.Kacau sebati.
~Tuangkan ke dalam acuan muffin atau cup cake dan taburkan parutan keju cheddar di atasnya.
~Bakar di dalam oven bersuhu 200 darjah celcius selama 20 minit atau ikut kepanasan oven masing2.
Nota: Sumber dari Alex Goh Baking Class.
Comments
Post a Comment