Cheese Cup Cake


Bahan-bahan:

Bahan A


3 biji kuning telur
3 biji putih telur
180 gm gula
Secubit garam

Bahan B

1/4 sudu teh esen vanila

Bahan C

165 gm tepung
1 sudu teh baking powder

Bahan D

60 gm susu segar
65 gm Cheddar cheese-parut

Bahan E

70 gm minyak jagung

Hiasan- parutan Cheddar cheese

Cara-cara:

~Pukul bahan a sehingga kembang. Kemudian masukkan bahan B dan pukul sebati.

~Kaup dan balikkan bahan C dan kacau lagi hingga sebati.

~Sementara itu, masakkan bahan D sehingga keju cair.

~Kemudian masukkan bahan D dan E ke dalam adunan bahan A,B dan C tadi.Kacau sebati.

~Tuangkan ke dalam acuan muffin atau cup cake dan taburkan parutan keju cheddar di atasnya.

~Bakar di dalam oven bersuhu 200 darjah celcius selama 20 minit atau ikut kepanasan oven masing2.

Nota: Sumber dari Alex Goh Baking Class.

Comments

Popular Posts